Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tálba szitált lisztet összedagasztjuk a tojásokkal, a vajjal, a sóval, a cukorral és a felfuttatott élesztőt.
Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán 2 részre osztjuk és még 10 percig kelesztjük, majd egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk és az egyiket megkenjük a kakaós töltelékkel: a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a porcukrot és a kakaóport.
Ráfektetjük a másik téglalapot, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Egy csíkot megfogunk és elkezdjük tekerni, majd csigalakba megformázzuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk és még kelesztjük addig míg a sütőt előmelegítjük 175-180 °C-ra.
Megkenjük felvert tojással és az előmelegített sütőbe téve 15-20 perc alatt megsütjük.