Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kajszis-málnás szelet recept

Kajszis-málnás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1 mk sütőpor
    • 15 dkg margarin
    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 6 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 50 dkg kajszibarack
    • 5 ek málnalekvár
    • 2 marék durvára vágott és megpirított dió

    Tetejére:

    • 2 marék durvára vágott és megpirított dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek barna cukor

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.

    A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.

    A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.

    A kajszis-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 282 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá