Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.
A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.