Kajszis-málnás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 50 dkg kajszibarack
  • 5 ek málnalekvár
  • 2 marék durvára vágott és megpirított dió

Tetejére:

  • 2 marék durvára vágott és megpirított dió
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek barna cukor

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.

A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.

A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.