Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jugoszláv krémes recept

Jugoszláv krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • fél ek őrölt kávé
    • 5 ek étolaj
    • 1 tk sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • fél rúd vanília
    • 15 dkg vaj

    Tetejére:

    • színes tortadara

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját is, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá