Jugoszláv krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • fél ek őrölt kávé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 15 dkg vaj

Tetejére:

  • színes tortadara

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját is, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.