Joghurtos, vegyes gyümölcsös szelet recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg natúr joghurt
- 30 dkg finomliszt
- 6 g sütőpor
- 120 ml étolaj
- 50 dkg vegyes gyümölcs
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz belőle.
A tojássárgáját elkeverjük a joghurttal és az étolajjal, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
A tésztát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk gyümölcsökkel, majd a forró sütőbe téve kb. 45-50 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Félidőben takarjuk le alufóliával a tetejét, hogy ne égjen meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »