Kakaós-joghurtos szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl víz
- 25 dkg sütőmargarin
- 4 dkg kakaópor
- 2 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 ek szódabikarbóna
- 1dl joghurt
- 0,5 dkg vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A vizet egy kisebb lábosba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával elkeverjük, majd az előzőhöz keverjük. Ezután beletesszük a joghurtot a tojást és a vaníliás cukrot. A tésztát simára keverjük. A gyümölcskenyérformákat (őzgerinc forma) kizsírozzuk, lisztezzük, majd 2 formába elosztjuk a masszát. 180°C-on sütjük kb. 30 percig. Ha kihűlt csokoládéba mártjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.
Szeletelése: 2,5-3cm (vagy tetszés szerint)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.