Kakaós-joghurtos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 dl víz
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 db egész tojás
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 ek szódabikarbóna
  • 1dl joghurt
  • 0,5 dkg vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 5 dkg vágott dió

Elkészítése:

A vizet egy kisebb lábosba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával elkeverjük, majd az előzőhöz keverjük. Ezután beletesszük a joghurtot a tojást és a vaníliás cukrot. A tésztát simára keverjük. A gyümölcskenyérformákat (őzgerinc forma) kizsírozzuk, lisztezzük, majd 2 formába elosztjuk a masszát. 180°C-on sütjük kb. 30 percig. Ha kihűlt csokoládéba mártjuk és megszórjuk durvára vágott dióval.

Szeletelése: 2,5-3cm (vagy tetszés szerint)