Epres joghurtalagút recept
Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 2dl eperlé
- 2 ek cukor
- 25dkg eper
- 0,7 dl víz
- 0,7dkg zselatin
- 2dl natúr joghurt
- 2dl habtejszín
- 1 citrom leve
- 12dkg porcukor
Elkészítése:
Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket. Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét. Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából. Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.