Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres joghurtalagút recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz babapiskóta
    • 2dl eperlé
    • 2 ek cukor
    • 25dkg eper
    • 0,7 dl víz
    • 0,7dkg zselatin
    • 2dl natúr joghurt
    • 2dl habtejszín
    • 1 citrom leve
    • 12dkg porcukor

    Elkészítése:
    Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket. Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét. Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából. Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá