Epres joghurtalagút

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 doboz babapiskóta
  • 2dl eperlé
  • 2 ek cukor
  • 25dkg eper
  • 0,7 dl víz
  • 0,7dkg zselatin
  • 2dl natúr joghurt
  • 2dl habtejszín
  • 1 citrom leve
  • 12dkg porcukor

Elkészítése:
Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket. Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét. Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából. Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.