Eper joghurtos vaníliás habos recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 nagy pohár eper joghurt
- fél pohár cukor
- 1 pohár olaj
- kb 2 pohár rétes liszt (nekem elég volt másfél)
- 1 csipet só
- 1 mokkás kanál szóda bikarbóna
- 1 mokkás kanál sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
( A mérce a joghurtos pohár.)
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
- 1 cs habfixáló
- 3 dl tej
Elkészítése:
Az összetevőket egy tálban összekeverem, majd tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
A vaníliás port kikeverem a tejjel, a tejszínt félkeményre verem, hozzá adom a habfixálót és jó kemény habbá verem. A habot és a krémet összedolgozom és hűtőbe teszem, amíg a tészta kihűl.
A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel, majd a tetejét is bevonom.Tejszínhabbal, színes cukorkákkal megszórva tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.