Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper joghurtos vaníliás habos recept

Eper joghurtos vaníliás habos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 nagy pohár eper joghurt
    • fél pohár cukor
    • 1 pohár olaj
    • kb 2 pohár rétes liszt (nekem elég volt másfél)
    • 1 csipet só
    • 1 mokkás kanál szóda bikarbóna
    • 1 mokkás kanál sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    ( A mérce a joghurtos pohár.)
    Krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
    • 1 cs habfixáló
    • 3 dl tej

    Elkészítése:
    Az összetevőket egy tálban összekeverem, majd tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
    A vaníliás port kikeverem a tejjel, a tejszínt félkeményre verem, hozzá adom a habfixálót és jó kemény habbá verem. A habot és a krémet összedolgozom és hűtőbe teszem, amíg a tészta kihűl.
    A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel, majd a tetejét is bevonom.Tejszínhabbal, színes cukorkákkal megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá