Eper joghurtos vaníliás habos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 nagy pohár eper joghurt
  • fél pohár cukor
  • 1 pohár olaj
  • kb 2 pohár rétes liszt (nekem elég volt másfél)
  • 1 csipet só
  • 1 mokkás kanál szóda bikarbóna
  • 1 mokkás kanál sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás

( A mérce a joghurtos pohár.)
Krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs hidegen keverhető vaníliakrém
  • 1 cs habfixáló
  • 3 dl tej

Elkészítése:
Az összetevőket egy tálban összekeverem, majd tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
A vaníliás port kikeverem a tejjel, a tejszínt félkeményre verem, hozzá adom a habfixálót és jó kemény habbá verem. A habot és a krémet összedolgozom és hűtőbe teszem, amíg a tészta kihűl.
A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem a krémmel, majd a tetejét is bevonom.Tejszínhabbal, színes cukorkákkal megszórva tálalom.