Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pite recept

Joghurtos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg kristálycukor
    • 17 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    A krémhez:

    • 450 gr natúr joghurt
    • 330 gr tejföl
    • 1 db citrom leve
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 ek liszt
    • 4 ek búzadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
    • 850 gr (1 doboz) citrusmix befőtt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

    A krém hozzávalóit a tojásfehérje és a befőtt kivételével összekeverjük, majd a tojásfehérjéből vert habot lazán beleforgatjuk.

    Egy 39×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3-ad részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd a lecsöpögtetett befőttet eloszlatjuk rajta. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőt ráreszeljük a tetejére.

    180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A sütemény a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy ne égjen meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá