Joghurtos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 17 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 4 db tojássárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A krémhez:

  • 450 gr natúr joghurt
  • 330 gr tejföl
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 4 ek búzadara
  • 4 tojásfehérje kemény habbá verve
  • 850 gr (1 doboz) citrusmix befőtt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A krém hozzávalóit a tojásfehérje és a befőtt kivételével összekeverjük, majd a tojásfehérjéből vert habot lazán beleforgatjuk.

Egy 39×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3-ad részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd a lecsöpögtetett befőttet eloszlatjuk rajta. A maradék tésztát nagy lyukú reszelőt ráreszeljük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A sütemény a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy ne égjen meg.