Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ízes piskóta recept

Ízes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál víz
    • sütőpor
    • sárgabarackíz (házi készítésű)
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel, pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral, 1 evőkanál vízzel habosra keverjük.

    A lisztet átszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük. Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.

    Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük. Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk.

    Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá