Illatos szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 2 ek víz
- 1 ek étolaj
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- 1 narancs reszelt héja
- kevés mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott csoki
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal, a reszelt citrom héjjal alaposan kikeverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, majd a legvégén óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt kb 22-24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük( tűpróba!).
A krém hozzávalóit összekeverjük. A csokit felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban.
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük/kenjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék krémet a tetejére-oldalára kenjük.
Az olvasztott csokoládét rácsepegtetjük/öntjük.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »