Illatos szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 2 ek víz
- 1 ek étolaj
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- 1 narancs reszelt héja
- kevés mazsola
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 1 tábla olvasztott csoki
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal, a reszelt citrom héjjal alaposan kikeverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, majd a legvégén óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is.
Sütőpapírral bélelt kb 22-24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük( tűpróba!).
A krém hozzávalóit összekeverjük. A csokit felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban.
A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük/kenjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék krémet a tetejére-oldalára kenjük.
Az olvasztott csokoládét rácsepegtetjük/öntjük.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.