Illatos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 1 ek étolaj
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 citrom reszelt héja

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 1 narancs reszelt héja
  • kevés mazsola
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek cukor vagy ízlés szerint)

Tetejére:

  • 1 tábla olvasztott csoki

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal, a reszelt citrom héjjal alaposan kikeverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, majd a legvégén óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is.

Sütőpapírral bélelt kb 22-24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük( tűpróba!).

A krém hozzávalóit összekeverjük. A csokit felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban.

A kihűlt piskótát kettévágjuk és megtöltjük/kenjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék krémet a tetejére-oldalára kenjük.

Az olvasztott csokoládét rácsepegtetjük/öntjük.

Jó sütizést mindenkinek!