Illatos, narancsos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 240 ml olaj
- 2 narancs reszelt héja
- 240 ml narancslé
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 120 ml narancslé
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, a reszelt narancsok héját és a narancslevet.
A lisztbe keverjük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt apránként adagoljuk a masszához. Lágy, folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle.
Kivajazott és lisztezett kuglóf vagy 26 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra elmelegített sütőben sütjük kb 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kivettük a sütőből, locsoljuk meg narancslével. Várjuk meg míg teljesen kihűl, utána könnyen kiboríthatjuk a formából.
Vaníliás porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »