Illatos, narancsos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 28 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 240 ml olaj
- 2 narancs reszelt héja
- 240 ml narancslé
- 300 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 120 ml narancslé
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, a reszelt narancsok héját és a narancslevet.
A lisztbe keverjük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt apránként adagoljuk a masszához. Lágy, folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle.
Kivajazott és lisztezett kuglóf vagy 26 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra elmelegített sütőben sütjük kb 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kivettük a sütőből, locsoljuk meg narancslével. Várjuk meg míg teljesen kihűl, utána könnyen kiboríthatjuk a formából.
Vaníliás porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »