Hűsítő habcsók recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tk almaecet
- 2 tk keményítő
Tálaláshoz, díszítéshez:
- csoki-, vanília- és mascarpone jégkrém/fagyi
- csokiöntet
- gyümölcs
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (a cukrot apránként adagoljuk a habhoz), majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet is.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a habból, és 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra, és 40 percig sütjük, illetve inkább szárítjuk.
Ezután a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni. Fagyival, vagy jégkrémmel tálaljuk. 3 db habcsókot teszünk egy tányérra, és három gombóc fagyit – vaníliát, csokit, mascarponét, ízlés szerint csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
A jó habcsók titka a kéményre felvert tojásfehérje!
A hűsítő habcsók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 222 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.