Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűsítő habcsók recept

Hűsítő habcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 tk almaecet
    • 2 tk keményítő

    Tálaláshoz, díszítéshez:

    • csoki-, vanília- és mascarpone jégkrém/fagyi
    • csokiöntet
    • gyümölcs

    Elkészítése:

    A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (a cukrot apránként adagoljuk a habhoz), majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet is.

    Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a habból, és 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra, és 40 percig sütjük, illetve inkább szárítjuk.

    Ezután a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni. Fagyival, vagy jégkrémmel tálaljuk. 3 db habcsókot teszünk egy tányérra, és három gombóc fagyit – vaníliát, csokit, mascarponét, ízlés szerint csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.

    Tipp:

    A jó habcsók titka a kéményre felvert tojásfehérje!

    A hűsítő habcsók kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 222 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 44 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá