Hűsítő habcsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hűsítő habcsók

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk almaecet
  • 2 tk keményítő

Tálaláshoz, díszítéshez:

  • csoki-, vanília- és mascarpone jégkrém/fagyi
  • csokiöntet
  • gyümölcs

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük (a cukrot apránként adagoljuk a habhoz), majd hozzákeverjük a keményítőt és az almaecetet is.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a habból, és 140 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra, és 40 percig sütjük, illetve inkább szárítjuk.

Ezután a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és így hagyjuk kihűlni. Fagyival, vagy jégkrémmel tálaljuk. 3 db habcsókot teszünk egy tányérra, és három gombóc fagyit – vaníliát, csokit, mascarponét, ízlés szerint csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.

Tipp:

A jó habcsók titka a kéményre felvert tojásfehérje!