Hullámos égbolt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor vagy csokimáz a tetejére
Elkészítése:
A vizet a zsírral felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Jól elkeverjük és összefőzzük (addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától).
Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan eldolgozzuk benne.
Egy 25*35 cm-es tepsi hátát jól megkejnük zsírral és rásimítjuk a tészta felét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
10-15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Aranybarnára sütjük (nem kell tul pirosra vagy barnára). A maradék tésztát is kisütjük ugyanigy.
A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingporokat. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk még kicsit.
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 3 evőkanálnyit belekeverünk még a pudingos krémbe.
Ha minden kész, összeálítjuk az isteni habos sütinket: az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd erre rásimítjuk a habot és betakarjuk a másik tészta lappal. Csokimázzal (vagy porcukorral) díszítjük.