Hullámos égbolt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 7 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 5 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor vagy csokimáz a tetejére
Elkészítése:
A vizet a zsírral felforraljuk és belekeverjük a lisztet. Jól elkeverjük és összefőzzük (addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától).
Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan eldolgozzuk benne.
Egy 25*35 cm-es tepsi hátát jól megkejnük zsírral és rásimítjuk a tészta felét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
10-15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Aranybarnára sütjük (nem kell tul pirosra vagy barnára). A maradék tésztát is kisütjük ugyanigy.
A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingporokat. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk még kicsit.
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 3 evőkanálnyit belekeverünk még a pudingos krémbe.
Ha minden kész, összeálítjuk az isteni habos sütinket: az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd erre rásimítjuk a habot és betakarjuk a másik tészta lappal. Csokimázzal (vagy porcukorral) díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »