Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hópuszedli recept

Hópuszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Továbbá:

    • pár ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

    Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.)

    Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire.

    Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverés 160 fokon 10 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

    Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás-porcukorba.

    Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.

    Tipp:

    Ebből a mennyiségből 26 db puszedli lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá