Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Holland szelet recept

Holland szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 4 ek olvasztott méz
    • kb 1 dl tejföl

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 6-7 púpos ek liszt
    • 1 púpos ek kristálycukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • kakaópor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • baracklekvár

    Mázhoz:

    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor én ilyet nem kaptam ezért vaníliással csináltam
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.

    6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.

    25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.

    A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.

    A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.

    Én vaníliás pudinggal csináltam mert nem kaptam puncsost de így is finom lett!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá