Házi tejfölös csirke paprikás galuskával és uborka salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész házi csirke
- 1 kanál zsír
- 2 kanál tejföl
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 csipet só
- kevés bors
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- kevés majoránna
- fokhagymakrém vagy 1 fej fokhagyma
- 1 kg uborka
- 4 csipet só
- kevés ecet
Elkészítése:
Feldaraboljuk az egész csirkét, a lábat, hátat félreteszem. Ez jó lesz a húslevesbe.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Amikor jó beleteszem a fűszereket és a paprikát, paradicsomot. A végén pedig a feldarabolt csirke húst. Öntök rá egy kis vizet és fedő alatt készre főzöm. A házi csirkét picit tovább kell főzni mint a boltit. Ez kb 2 óra.
Közben amíg fől a pörkölt a szokásos módon elkészítjük a galuska tésztát, és forró vízbe kifőzöm. A pörkölt ha kész, puha a hús, teszek bele egy csipet lisztet és egy pohár tejfölt. Ha felforrt akkor van kész a pörkölt.
Az uborka salátát elkészítem és a pörkölt mellé tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


