Házi szilvalekvárral töltött piskóta-rolád recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 tk langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- Szilvalekvár (vagy ízlés szerint lehet más is.)
- Tetejére porcukor
Elkészítése:
A tojásokat mély tálba egyenként felütjük, hozzáadjuk a langyos vizet, a kristálycukrot és habosra felverjük. Ha kész, óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit lisztezett konyharuhára kiemeljük és még forrón felcsavarjuk. Ezt kétszer megismételve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta, megkenjük lekvárral, szeletelés után porcukrozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.