Házi pilóta keksz recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés tej
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
Két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk és alaposan összegyrjuk.
3 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk.
Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön, egymástól kissé távolabb, 180 fokon 8-10 perc alatt.
A krémhez hozzávalóit a vaj vagy margarin kivételével, lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük egy robotgép segítségével.
Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »