Házi pilóta keksz recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés tej
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
Két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk és alaposan összegyrjuk.
3 mm vastagra nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk.
Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön, egymástól kissé távolabb, 180 fokon 8-10 perc alatt.
A krémhez hozzávalóit a vaj vagy margarin kivételével, lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük egy robotgép segítségével.
Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »