Házi krémes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Egy közepes méretű tepsit (kb 22*35 cm) előkészítünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapíron, kicsit hosszabbra, mint a tepsi, mert sütés közben kicsit összeugrik.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát papírostól átemeljük a tepsire, villával megszurkáljuk, majd kb 10-15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha kissé púposodik a teteje). A másik tésztát is kinyújtjuk és megsütjük.
Azt a lapot, amelyik szebb, még langyosan négyzetekre vágjuk.
Kb 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.
A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Maradék tojásfehérjéből készítettem el, amit a fagyasztóból vettem elő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »