Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi krémes recept

Házi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál ecet
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1,2 liter tej 1,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Egy közepes méretű tepsit (kb 22*35 cm) előkészítünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapíron, kicsit hosszabbra, mint a tepsi, mert sütés közben kicsit összeugrik.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát papírostól átemeljük a tepsire, villával megszurkáljuk, majd kb 10-15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha kissé púposodik a teteje). A másik tésztát is kinyújtjuk és megsütjük.

    Azt a lapot, amelyik szebb, még langyosan négyzetekre vágjuk.

    Kb 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.

    A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.

    Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Maradék tojásfehérjéből készítettem el, amit a fagyasztóból vettem elő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá