Házi krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi só

Krém:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1,2 liter tej 1,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett

Elkészítése:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. Folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Egy közepes méretű tepsit (kb 22*35 cm) előkészítünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőpapíron, kicsit hosszabbra, mint a tepsi, mert sütés közben kicsit összeugrik.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát papírostól átemeljük a tepsire, villával megszurkáljuk, majd kb 10-15 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha kissé púposodik a teteje). A másik tésztát is kinyújtjuk és megsütjük.

Azt a lapot, amelyik szebb, még langyosan négyzetekre vágjuk.

Kb 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.

A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Maradék tojásfehérjéből készítettem el, amit a fagyasztóból vettem elő.