Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi krémes recept

Házi krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 1 mk sütőpor

    A krém hozzávalói:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • 7 ek cukor
    • 1 tt vanília aroma
    • 250 ml habtejszín
    • 2 ek cukor
    • 2 ek zselatin + 1 dl víz

    Elkészítése:
    A sütőt 180 fokra melegítjük.

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és piskótát beleöntjük,majd megsütjük.

    A vaníliás pudingporokat a tejjel cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
    A habtejszínt a cukorral keményre verjük.

    A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk,majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk,majd apránként hozzáadjuk a keményre vert habtejszínt is.
    A két krémet összekeverjük,kb 10 percre a hűtőbe tesszük és ez után a piskóta tetejére simítjuk.

    Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
    Finom,gyors sütemény!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá