Házi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 mk sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 1 tt vanília aroma
  • 250 ml habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 2 ek zselatin + 1 dl víz

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra melegítjük.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és piskótát beleöntjük,majd megsütjük.

A vaníliás pudingporokat a tejjel cukorral és aromával sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A habtejszínt a cukorral keményre verjük.

A zselatint az 1 dl langyos vízben feloldjuk,majd a pudingos krémhez keverjük. Jól kihabosítjuk,majd apránként hozzáadjuk a keményre vert habtejszínt is.
A két krémet összekeverjük,kb 10 percre a hűtőbe tesszük és ez után a piskóta tetejére simítjuk.

Cukrozott kakaóval szórtam meg a tetejét.
Finom,gyors sütemény!