Hatlapos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 cs szalalkáli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek méz
Krém:
- 3 cs csokis pudingpor
- 30 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 l tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben.
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és alaposan elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a szalalkális tejet, tojásokat és a mézet, majd az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és jól belisztezett felületen 25*30 cm-es lapokká nyújtjuk egyenként. Tepsi hátán, 180 fokra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingporokat, cukrot és a tojássárgákat egy nagyobb edénybe tesszük. Kevés tejet hozzáadunk és elkeverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrű krémmé főzzük.
A még forró krémbe belekeverjük a vajat/margarint és jól elkeverjük, majd a tojásfehérjékből vert habot is beleforgatjuk.
A lapokat betöltjük a krémmel. Akár le is súlyozhatjuk. Tegyünk a sütemény tetejére egy sütőpapírt, arra egy egyenes felületű tárgyat (nyújtódeszka vagy tálca) és arra pedig egyenletesen bontatlan cukrot vagy lisztet. Így hagyjuk másnapig.
Egy éjszaka letelte után szeleteljük és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









