Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • kb. 30 dkg babapiskóta
    • 0,5 dl rum

    A krémhez

    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd egy tojással és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és két egyforma lapot sütünk belőle.

    A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajat dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük.

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémhez, és alaposan összevegyítjük. A kakaós lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük, a másik kakaós lapot.

    Másnapig hagyjuk hűtőbe állni, majd hosszúkás szeleteket vágunk belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá