Hartyáni krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hartyáni krémes

Hozzávalók:

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • 0,5 dl rum

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd egy tojással és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, és két egyforma lapot sütünk belőle.

A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajat dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémhez, és alaposan összevegyítjük. A kakaós lapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a babapiskótát, meglocsoljuk rummal, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük, a másik kakaós lapot.

Másnapig hagyjuk hűtőbe állni, majd hosszúkás szeleteket vágunk belőle.