Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis túrós recept

Hamis túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók
    Egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:

    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 5 tojássárgája
    • csipet só
    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 8 csapott evőkanál kristálycukor
    • 5 dl tej
    • 40 dkg tejföl
    • 5 tojásfehérje
    • 1 citrom reszelt héja

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítése:

    A pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve. A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle. Még forrón hozzákevertem a tejfölt.

    A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.

    A tészta elkészítése:

    A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.

    A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát. Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.

    A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.

    A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján. Erre került a töltelék.

    A kisebbik tésztacipót ráreszeltem a töltelékre. Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.

    Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

     

    A hamis túrós kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 276 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 30 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek