Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis Rigó Jancsi recept

Hamis Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Sárga lap:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 kanál cukor
    • 4 kanál liszt
    • fél csg sütőpor
    • 2 kanál olaj
    • 2 kanál víz

    Csokis lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kanál cukor
    • 7 kanál liszt
    • 2 kanál kakaópor
    • fél cs sütőpor
    • 2 kanál olaj
    • 3 kanál víz

    Krém:

    • 2 cs csokis pudingpor
    • 8 dl tej
    • 4 kanál cukor
    • 2 lap zselatin

    Csokoládé a tetejére

    • 1 tábla ét csoki
    • 7 dkg margarin
    • fél dl étolaj
    • 5 dkg fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel habosra felverem, hozzáadom a sütőporos kakaós lisztet, összekeverem és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm.

    A sárga tésztát ugyanígy készítem el. A sárga amikor kihűlt megkenem sárgabaracklekvárral.

    Amikor a kakaós lap kisül, kettévágom és az egyik felét a piskótás lekváros lapra teszem. A pudingot a krémhez megfőzöm, amikor leveszem a tűzről beledobom a zselatint, majd a csokis lapra kenem és befedem a másik csokis lappal.

    Gőz fölött megolvasztom a máz hozzávalóit, majd a tetejére öntöm. Díszítésnek fehér csokit reszelek rá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá