Hamis Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hamis Rigó Jancsi

Hozzávalók:

Sárga lap:

  • 3 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • fél csg sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 2 kanál víz

Csokis lap:

  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 7 kanál liszt
  • 2 kanál kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 3 kanál víz

Krém:

  • 2 cs csokis pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 kanál cukor
  • 2 lap zselatin

Csokoládé a tetejére

  • 1 tábla ét csoki
  • 7 dkg margarin
  • fél dl étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral olajjal vízzel habosra felverem, hozzáadom a sütőporos kakaós lisztet, összekeverem és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm.

A sárga tésztát ugyanígy készítem el. A sárga amikor kihűlt megkenem sárgabaracklekvárral.

Amikor a kakaós lap kisül, kettévágom és az egyik felét a piskótás lekváros lapra teszem. A pudingot a krémhez megfőzöm, amikor leveszem a tűzről beledobom a zselatint, majd a csokis lapra kenem és befedem a másik csokis lappal.

Gőz fölött megolvasztom a máz hozzávalóit, majd a tetejére öntöm. Díszítésnek fehér csokit reszelek rá!