Hámán füle recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- csipet só
- fél cs sütőpor
- 1 dl tejföl
- citrom reszelt héja és leve
Töltelékhez:
- 20 dkg darált dió
- 1 citrom leve
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kisodorjuk 2-3 mm vékonyra és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Közepére tesszük a következő tölteléket: A tojás fehérjét felverjük a cukorral, citrom héjával és levével. Hozzákeverjük széles mozdulatokkal a diót is. Kiskanállal minden kör közepébe teszünk belőle. A tészta három oldalát a töltelékre hajtjuk és lekenjük egy tojással. 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »