Hagyományos diós linzer recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport.
Hozzáadjuk a lisztet és kézzel összegyúrjuk a tésztát.
Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben becsomagolva.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb 7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztakarikákat lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. Sütőben 12 percig sütjük.
Ezután dzsemmel egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »