Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos diós linzer recept

Hagyományos diós linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg margarin
    • 13 dkg porcukor
    • 35 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mokkáskanál rumaroma
    • csipet só
    • fél teáskanál sütőpor
    • 10 dkg aprított dió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (a tészta lekenéséhez)
    • lekvár (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport.
    Hozzáadjuk a lisztet és kézzel összegyúrjuk a tésztát.

    Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben becsomagolva.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb 7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztát.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztakarikákat lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. Sütőben 12 percig sütjük.

    Ezután dzsemmel egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá