Hagyományos diós linzer recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport.
Hozzáadjuk a lisztet és kézzel összegyúrjuk a tésztát.
Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben becsomagolva.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb 7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztakarikákat lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. Sütőben 12 percig sütjük.
Ezután dzsemmel egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »