Hagyományos diós linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • csipet só
  • fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 tojássárgája (a tészta lekenéséhez)
  • lekvár (ízlés szerint)

Elkészítése:

Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport.
Hozzáadjuk a lisztet és kézzel összegyúrjuk a tésztát.

Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben becsomagolva.

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb 7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat szaggatunk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztakarikákat lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk az apróra vágott dióval. Sütőben 12 percig sütjük.

Ezután dzsemmel egy telit és egy lyukasat összeragasztunk.