Habroló recept

Elkészítése:
A leveles tésztát lisztezett munkalapra tesszük, ha nem előnyújtott, akkor kinyújtjuk és 3 cm-es csíkokra vágjuk.
A csíkokat egyenként feltekerjük a formákra úgy, hogy fedjék egymást.
A sárgákat felverjük és megkenjük vele a habrolókat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a roládokat. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb 15 percig sütjük.
Langyosan húzzuk le a roládokat a formáról.
A töltelékhez a cukrot a vízzel sziruppá főzzük kb 15 perc alatt.
Addig a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a forró szirupot és vízfürdőben (gőzön) habverővel keverjük (kb 15 percig), vagyis amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
A meleg habot habzsákba töltjük és a habrolókat betöltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »