Habos túrós recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg cukor
- pici só
Töltelék:
- 1 kg túró
- 2 kis tejföl /2 x 150 g/
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 13 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
Tetejére:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 24 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kb. 35 x 30 cm-es tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon elősütjük.
A töltelék hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásimítjuk az elősütött tésztánkra. Visszatoljuk a sütőbe és most már majdnem készre sütjük.
A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre. Egy villával megcsíkozhatjuk. Most már csak annyi ideig szárítsuk alacsony hőfokon, míg a hab is szépen rápirul.
Vizes, vagy forró késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.