Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos túrós recept

Habos túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • pici só

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 2 kis tejföl /2 x 150 g/
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb. 13 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola

    Tetejére:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 24 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kb. 35 x 30 cm-es tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon elősütjük.

    A töltelék hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásimítjuk az elősütött tésztánkra. Visszatoljuk a sütőbe és most már majdnem készre sütjük.

    A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre. Egy villával megcsíkozhatjuk. Most már csak annyi ideig szárítsuk alacsony hőfokon, míg a hab is szépen rápirul.
    Vizes, vagy forró késsel szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá