Habos túrós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • pici só

Töltelék:

  • 1 kg túró
  • 2 kis tejföl /2 x 150 g/
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 6 tojássárgája
  • kb. 13 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

Tetejére:

  • 8 tojásfehérje
  • 24 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) kb. 35 x 30 cm-es tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben 180 fokon elősütjük.

A töltelék hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, beletesszük a pudingport is és rásimítjuk az elősütött tésztánkra. Visszatoljuk a sütőbe és most már majdnem készre sütjük.

A tojáshabot keményre verjük a porcukorral és rákenjük a túrós linzerünkre. Egy villával megcsíkozhatjuk. Most már csak annyi ideig szárítsuk alacsony hőfokon, míg a hab is szépen rápirul.
Vizes, vagy forró késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok!