Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos túróhullám recept

Habos túróhullám
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 17, 5 dkg cukor
    • 80 ml étolaj
    • 3 ek tej
    • 15 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 10 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás ízű pudingpor
    • 3 ek tejföl

    Tojáshab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek étk keményítő
    • 1 tk citromlé

    Elkészítése:

    A túrót áttörjük és a töltelék hozzávalóval alaposan összekeverjük.

    A tésztához, habosra keverjük a tojást a cukorral, majd beleöntjük az olajat és a tejet, és belekeverjük a sütőporral elkevert, kakaós liszttel. A kapott masszát egyenletesen a kipapírozott tepsibe simítjuk.

    A túrós tölteléket finoman a tésztára kenjük (nem baj ha kicsit a tésztába keveredik, így lesz hullámos) és 170 fokon kb 35 percig sütjük ( akkor jó, ha nem remeg a túrós réteg).

    Míg a tészta sül, a tojásfehérjét kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a citromlevet és kanalanként hozzáadagoljuk a keményítőt.

    Az így kapott tojáshabot egy spatulával rákenjük a túróra, majd visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet visszavesszük kb 150 °C – ra és addig sütjük amíg a hab barnulni nem kezd.

    A süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá