Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos sztracsatella recept

Habos sztracsatella
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt

    Krém:

    • 1 cs étkezési zselatin
    • 2 ek narancsszörp
    • 1 narancs leve és héja
    • 20 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín habbá verve
    • 10 dkg étcsokoládé,
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 liter tej

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy 22*38 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a narancs héját, majd kihűtjük.
    Ha kihűlt belekeverjük a szörpöt, a narancs levét, 5 dkg reszelt csokoládét, a felvert habtejszínt és a fél dl vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan elkeverjük és a piskótára simítjuk.

    A maradék reszelt csokit rászórjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá