Habos sztracsatella

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Krém:

  • 1 cs étkezési zselatin
  • 2 ek narancsszörp
  • 1 narancs leve és héja
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín habbá verve
  • 10 dkg étcsokoládé,
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy 22*38 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A pudingporokat elkeverjük a tejben a cukorral és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a narancs héját, majd kihűtjük.
Ha kihűlt belekeverjük a szörpöt, a narancs levét, 5 dkg reszelt csokoládét, a felvert habtejszínt és a fél dl vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan elkeverjük és a piskótára simítjuk.

A maradék reszelt csokit rászórjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.