Habos-szilvás sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 27 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom leve és héja
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1,2 kg szilva
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2 evőkanál búzadara
A tetejére:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.
A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.
A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.
Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
A habos-szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »