Habos-szilvás sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 27 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom leve és héja
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 1,2 kg szilva
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2 evőkanál búzadara
A tetejére:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.
A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.
A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.
Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
A habos-szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »