Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos rácsos recept

Habos rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1,5 dl tej

    Szóráshoz:

    • 1 ek darált keksz

    A töltelékhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg sárgabaracklekvár
    • 5-6 reszelt alma
    • 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    • 1 ek durvára vágott dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

    A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.

    Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá