Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-meggyes szelet recept

Habos-meggyes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 3 ek forró víz
    • 1 dl tej

    Habos rész hozzávalói:

    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 50 dkg meggy

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kezdjük el habosra keverni a forró vízzel, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá először a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat is.

    Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze. Állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, majd addig keverjük, hogy egy sima masszát kapjunk.

    Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen elsimítva a tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig, hogy a tészta kellően átsüljön.

    Közben magozzuk ki a meggyet, és alaposan csepegtessük le.

    A tojások fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a porcukrot. Addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

    A keményre felvert habhoz ezután óvatosan keverjük hozzá a kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggyet. A sütőből kivett tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habos-meggyet.

    Helyezzük vissza a sütőbe, majd kissé mérsékeljük a hőfokot, és 20-25 perc alatt süssük (szárítsuk) világos zsemleszínűre. (Én amikor készre sült, résnyire kinyitottam a sütő ajtaját, és bent hagytam még, hogy száradjon a hab.)

    Tálalás előtt a teljesen kihűlt süteményt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    A habos-meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 214 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 38 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá