Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes sütemény recept

Habos meggyes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 ek tejföl, vagy amennyit kíván a tészta

    Töltelék:

    • 1 nagy üveg magozott meggy a levével együtt
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1-2 kanál kristály cukor
    • kevés fahéj

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja
    • 30 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kevés citromlé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.

    A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingporokat és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk és félig megsütjük.

    A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével keményre felverjük, a meleg sütemény tetejére simítjuk és további 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab rózsaszínes lesz.

    Ha kihűlt akkor szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá