Habos meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl, vagy amennyit kíván a tészta

Töltelék:

  • 1 nagy üveg magozott meggy a levével együtt
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1-2 kanál kristály cukor
  • kevés fahéj

Tetejére:

  • 4 tojás kemény habja
  • 30 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citromlé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.

A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingporokat és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk és félig megsütjük.

A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével keményre felverjük, a meleg sütemény tetejére simítjuk és további 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab rózsaszínes lesz.

Ha kihűlt akkor szeletelve tálaljuk.